Menyknapp

Vi syr direkt till kund

En av våra främsta framgångsfaktorer på Nordiska Skräddarskolan är att de studerande arbetar med riktiga kundprojekt och beställningsuppdrag.

Genom att arbeta med kunder får den studerande lära sig kundkontakt och kundbemötande samt att tolka kundens önskemål till verkliga plagg redan under sin utbildning.

Att få möta olika kunder och olika personligheter och inte bara sy till mig själv förbereder mig för arbetslivet. /Sara, herrskräddare

Det är den studerande med stöd från läraren som utför måttagning, behovsanalys och tillsammans med kunden tar fram materialval och önskad design på plagget.

Den studerande utvecklar sin förmåga att arbeta självständigt genom hela processen – från idé till färdigt plagg.

Att tidigt få skapa kundrelationer och omsätta teori till praktik vet vi ger en trygghet inför arbetslivet. Det är också något företagen som anställer våra elever lyfter som en stor fördel med vår utbildning.
/Karolina, lärare.

Till varje plagg i kurserna Skrädderi har de studerande en personlig kontakt med kunden och utför individuella provningar tillsammans med en handledare.

Så här går det till när vi jobbar med kunder

  1. Den studerande kontaktar kunden och bestämmer tid för konsultation.
  2. Behovsanalys, design och måttagning – Under första mötet gör den studerande en analys av vad kunden vill ha och tillsammans diskuterar de fram en design. Kunden får välja ut tyger från vårt tyglager och därefter tar man mått för plagget och tittar på kundens figur och hållning. Måttagningen ligger till grund för att konstruera ett kundanpassat mönster.
  3. Mönsterkonstruktion och tillskärning – tillbaka till ritbordet och omsätta teori till praktik. Efter att mönstret är klart skärs plagget ut i tyg efter mönsterdelarna och tråcklas ihop till en första provning.
  4. 1:a prov – kunden kommer in och vi provar av det tråcklade plagget. Balans, mått och modell kontrolleras och eventuella ändringar från första skiss bestäms.
  5. Sömnad – Här lägger den studerande ned mycket tid i att skapa plagget som kunden har beställt. Handsömnad varvas med formpress och plagget växer sakta fram. Alla detaljer på plagget är i princip färdiga innan det är dags för 2:a provning.
  6. 2:a prov – kunden kommer in för en kort provning och vi kollar att allt stämmer.
  7. Plagget färdigställs – Den studerande syr färdigt och pressar av plagget innan det ska bedömas av handledaren.
  8. Utlämning – det roligaste vi vet! Kunden kommer in för att hämta sitt plagg som är helt skräddarsytt.


Text

Vill du bli kund hos oss?

Hör av dig till skraddare@uddevalla.se så berättar vi mer.

Se bildspel på kundprojekt

Dam

Herr

Klänning

Publicerad:

Publicerad: