Menyknapp

Bygglovshandläggare /Byggnadsinspektör

bannerbild

Bygglovshandläggare /Byggnadsinspektör

Längd: 2 år

Utbildningstid: 2023-09-04 - 2025-06-07

Studietakt: Heltid

Praktik: LIA ingår

Kostnadsfri CSN-berättigad

Hitta snabbt

Städer expanderar och det finns behov av en väl genomtänkt stadsplanering. Som bygglovshandläggare är du viktig i processen.

Genom utbildningen får du specialiserade kunskaper inom bygglovshandläggning. Du lär dig plan- och bygglagen, om förordningar och lagar. I utbildningen ingår också konstruktions- och ritningslära, byggteknik, samhällsplanering och hållbart- och energieffektivt byggande.

Utbildningen ges på Campus Västra Skaraborg i Lidköping med sändning till Uddevalla, Borås, Västervik och Varberg där det finns grupper med studerande. Lärare finns i Lidköping och undervisar två till tre dagar i veckan. Fysiska träffar kommer även ske i Lidköping ca 1–2 gånger/månaden.

Arbetslivets medverkan

Alla yrkeshögskoleutbildningar genomförs i nära samarbete med det arbetsliv som behöver den kompetens som utbildningen leder till. Vi har flera olika verksamheter och kommuner representerade i ledningsgruppen för utbildningen. Du som studerande har goda möjligheter att bredda ditt nätverk för att finna ditt drömjobb.

Du kan jobba som:

  • bygglovshandläggare
  • byggnadsinspektör
  • bygglovsassistent
  • bygglovskonsult i privat verksamhet

LIA - Lärande i arbete

En stor och viktig del av utbildningstiden är lärande i arbete (LIA) på en arbetsplats. Här har du möjlighet att pröva dina kunskaper i arbetslivet. De företagskontakter du knyter under dina LIA-perioder ger ökade chanser till jobb direkt efter utbildningen. Du kan göra din LIA såväl i Sverige som utomlands.

Videopesentation av utbildningen

KursinnehållFörkunskaper

För att kunna bli antagen till utbildningen behöver du uppfylla vissa förkunskapskrav:

Urval

Om det finns fler behöriga sökande till utbildningen än det finns platser när sista ansökningsdag passerat, görs ett urval.

Intresseanmälan
Vill du veta när kursen/utbildningen öppnar upp för ansökan igen? Anmäl ditt intresse så meddelar vi dig när den öppnar för ansökan till nästa start.Kontakt

Utbildningsledare
Jon Johansson
Telefon:  0510-77 04 08
E-post: jon.johansson@edu.lidkoping.se

Längd: 2 år

Utbildningstid: 2023-09-04 - 2025-06-07

Studietakt: Heltid

Praktik: LIA ingår

Kostnadsfri CSN-berättigad

Kontakt

Utbildningsledare
Jon Johansson
Telefon:  0510-77 04 08
E-post: jon.johansson@edu.lidkoping.se